Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Watersportservice

Watersportservice de Brekken in Lemmer, Friesland

Bij de afdeling Technische Watersportservice kunt u terecht voor winterstalling en alle vormen van technisch onderhoud en reparaties aan zeil- en motorjachten. Alsmede voor de levering van toebehoren zoals motoren en accessoires. Wij hebben naast een uitstekend geoutilleerde werkplaats een speciale hal voor het aanbrengen van jachtcoatings, anti-fouling en osmosebehandelingen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor onder meer winterstalling en boegschroef inbouw.

De werkzaamheden binnen watersportservice de Brekken

winterberging (overdekt en buiten) reparatie werkzaamheden
inbouw van boegschroeven scheepsverwarming
osmosebehandeling scheepsschroeven
jachtschilderwerkzaamheden inbouw van motoren
scheepskraan tot 3 ton inbouw van onderdelen
hellingwagen tot 23 ton

Winterstalling

De Brekken verzorgt al vele jaren zo’n 200 schepen van haar klanten in de winterperiode. Winterberging in combinatie met het beschermen van vorstgevoelige componenten zoals de motor(en), drinkwatersysteem en toilet. Motor- en scheepsonderhoud, service en reparatie kunnen door een deskundig team van monteurs worden uitgevoerd. De binnenstalling is in het jaar 2000 vergroot met ruim 1000 m². De schepen worden met een Knijpstra botenwagen middels een sliphelling uit het water genomen. Deze methode voorkomt beschadiging aan de verf van de romp en het onderwaterschip. Ook de kajuit, masten en windschermen blijven gevrijwaard van eventuele schade. Zeilschepen kunnen met staande mast worden gestald. De stalling van schepen gebeurt met zeer deugdelijke bokken met een minimum aan stophout. De maximale diepgang waarop wij zijn ingericht is 1,50 mtr., de hellingcapaciteit is 20 ton.

Prijslijst winterberging overdekt €  44,00 m²
Winterberging buiten €  24,95 m²
De m² prijs is incl. uit- en in het water, afspuiten, staplaats en BTW.

Boegschroef inbouw

Boegschroeven krijgen hoe langer hoe meer een vaste plaats aan boord. U kent de situaties vast wel : je ligt voor een brug of een sluis te wachten om geschut te worden of om door te varen. Een beetje zijwind zorgt ervoor dat het schip verlijerd. Bijsturen met de motor en het roerblad lukt vaak niet door de geringe snelheid. Resultaat : je ligt dwars voor een brug of sluis en blokkeert hierdoor het uitvarende en tegemoetkomende verkeer.

Wij hebben als technische watersportservice ruime ervaring in het inbouwen van boegschroeven. De keuze van het type boegschroef wordt samen met u gemaakt. Ook de technische uitvoering met betrekking tot het aansluiten in het bestaande boordnet wordt in overleg met u bepaald. Wij hebben hierin slechts een adviserende taak. Vraag vrijblijvend een offerte.

Osmose behandeling

Osmose, een zorg? Watersportcentrum “De Brekken” en International Yachtpaints bieden u nu een volledige zekerheid via Gelshield methode. Een vijfjarige garantie op een professioneel aangebracht Osmose-preventie of Osmose-reparatie systeem.

Osmosepreventie en – reparatie

Osmose kan leiden tot grote schade en dure reparaties aan uw polyester jacht. Door het aanbrengen van een waterdicht Gelshield PLUS coating wordt uw jacht beschermd tegen osmose. Maar als uw jacht al is aangetast, dan zal het polyester ook nog grondig dienen te worden gerepareerd.

International Yachtpaints Gelshield Center

Om een gegarandeerd goed resultaat te bereiken kunt u de werkzaamheden het beste door goed uitgeruste Gelshield Centers laten uitvoeren. Watersportcentrum “De Brekken” is daar één van. Dat geeft u de zekerheid dat u te maken heeft met betrouwbare bedrijven, die werken met goede adviezen, top-producten en een professionele aanpak. U ontvangt bij oplevering een certificaat waarmee International Yachtpaints en Watersportcentrum “De Brekken” als Gelshield Center u garanderen dat gedurende vijf jaar geen osmose meer zal optreden. Voorwaarde is wel dat het polyester voldoende droog moet zijn.

Jachtschilderwerk

Watersportcentrum “De Brekken” bezit een goed geconditioneerde schildersruimte. Schepen met een maximum lengte van 15,00 mtr. kunnen hierin worden geplaatst voor onderhoud aan het verfsysteem. In ons gematigde klimaat waarin temperatuurschommelingen aan de orde van de dag is, heeft het verfsysteem het zwaar te verduren. Door regen en kou krijgt roest de kans zich te nestelen in beschadigde verflagen. Preventief onderhoud is daarom erg belangrijk om hoge kosten te voorkomen. Ook voor een totale schildersbeurt hebben wij professionele schilders die uw schip weer in topconditie kunnen brengen. Onderwaterschepen kunnen door ons met roestwerende en/of aangroeiwerende verfsystemen worden behandeld.

Reparatie aller aard

Onze goed uitgeruste werkplaats wordt door drie geschoolde monteurs bemand. Waarbij we, in het hoogseizoen, zes dagen in de week geopend zijn. Reparatie aan benzine- en dieselmotoren zijn aan de orde van de dag. Inbouw van apparatuur en accessoires wordt op vakkundige wijze door ons uitgevoerd. Met constructiewerk aan stalen schepen hebben wij ruime ervaring. Ook het herstellen van polyester beschadigingen kunnen wij op een deskundige manier uitvoeren.