Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Watersportservice

Watersportservice de Brekken in Lemmer, Friesland

Voor alle vormen van technisch onderhoud en reparaties aan uw schip, kunt u terecht bij ons team van de Technische Watersportservice. Naast een goed uitgeruste werkplaats is er een speciale hal voor het aanbrengen van jachtcoatings, anti-fouling en osmosebehandelingen. Ook het inbouwen van een boegschroef, winterstalling en levering van toebehoren, zoals motoren en accessoires behoren tot de mogelijkheden.

 

De werkzaamheden binnen technische watersportservice de Brekken

winterberging overdekt winterberging buiten
inbouw van boegschroeven reparatie werkzaamheden
osmosebehandeling scheepsverwarming
jachtschilderwerkzaamheden scheepsschroeven
scheepskraan tot 5 ton inbouw van motoren
hellingwagen tot 20 ton inbouw van onderdelen

Winterstalling

Het team van de Technische Watersportservice verzorgt sinds jaar en dag zo’n 200 schepen van haar klanten tijdens de winterperiode. U heeft de mogelijkheid om uw schip buiten te laten stallen, maar ook binnenstalling is mogelijk. Met behulp van een Hydraulische hefwagen  worden de schepen via de sliphelling uit het water genomen. Deze methode voorkomt beschadiging aan de verf van de romp en het onderwaterschip. Ook de kajuit, masten en windschermen blijven gevrijwaard van eventuele schade. Zeilschepen kunnen met staande mast worden gestald. De stalling van schepen gebeurt met zeer deugdelijke blokken met een minimum aan stophout. Als laatste is de maximale diepgang waarop zij zijn ingericht is 1,50 m., de hellingcapaciteit is 20 ton.

Prijslijst winterberging overdekt €  44,00 m²
Winterberging buiten €  24,95 m²
De m² prijs is incl. uit- en in het water, afspuiten, staplaats en BTW.

Boegschroef inbouw

U kent de situatie vast wel; je ligt voor een brug of sluis te wachten om geschut te worden om door te varen, maar een beetje zijwind zorgt ervoor dat je schip verwaaid. Bijsturen met de motor en het roerblad lukt niet door de lage snelheid. Vervolgens lig je met je schip dwars voor de brug of sluis, zo blokkeer je het uitvarende en tegemoetkomende verkeer. Geen prettige situatie.

Wij hebben als technische watersportservice ruime ervaring met het inbouwen van boegschroeven. De keuze van het type boegschroef maken we samen met u, ook de technische uitvoering met betrekking tot het aansluiten in het bestaande boordnet wordt in overleg met u bepaald. Wij hebben hierin slechts een adviserende taak. Vraag vrijblijvend een offerte.

Helaas moeten we vaststellen dat de levertijden voor meerdere modellen ongeveer 6 maanden bedraagt.

Boegschroef inbouw - WSC de Brekken

Osmosepreventie, behandeling en reparatie

Osmose kan leiden tot grote schade en dure reparaties aan uw polyester jacht, maar met de waterdichte Gelshield PLUS coating is osmose verleden tijd. Als Gelshield Center bieden wij u de zekerheid dat u te maken heeft met een betrouwbaar bedrijf, dat werkt met goede adviezen, top-producten en een professionele aanpak.

Na het aanbrengen van de waterdichte Gelshield PLUS coating, ontvangt u bij de oplevering een certificaat waarmee International Yachtpaints en Watersportcentrum ‘De Brekken’ u garandeert dat gedurende vijf jaar geen osmose zal optreden, op voorwaarde dat het polyester voldoende droog is. Voor uitgebreide info en prijzen, klik hier.

Jachtschilderwerk

Bij onze werkplaats hoort ook een goed geconditioneerde schildersruimte. Schepen met een maximum lengte van 15,00 m kunnen hierin worden geplaatst voor onderhoud aan het verfsysteem.

Het Nederlandse klimaat, met de nodige temperatuurschommelingen, zorgt ervoor dat het verfsysteem het zwaar te verduren heeft. Door regen en kou krijgt roest de kans zich te nestelen in beschadigde verflagen, preventief onderhoud is daarom erg belangrijk om hoge kosten te voorkomen. Onderwaterschepen kunnen door ons met roestwerende en/of aangroeiwerende verfsystemen worden behandeld.

Ook voor een totale schilderbeurt hebben wij professionele schilders die uw schip weer in topconditie kunnen brengen.

Allround onderhoud

Als laatste, onze goed uitgeruste werkplaats wordt door meerdere geschoolde monteurs bemand. In het hoogseizoen, is onze afdeling zes dagen per week geopend. Reparaties aan benzine- en dieselmotoren zijn aan de orde van de dag. Met constructiewerk aan stalen schepen hebben wij ruime ervaring, ook het herstellen van polyester beschadigingen en het inbouwen van apparatuur en accessoires kunnen wij op een vakkundige manier uitvoeren.